Skip to main content

WK-debuut Kaapverdië duurt slechts zestig minuten

By 18 januari 2021Voorpagina

WK-debutant Kaapverdië trekt zich terug in Egypte. Na één duel gaat het door het coronavirus geplaagde land alweer huiswaarts.

Advertentie

Voorafgaand aan het wereldkampioenschap werd Kaapverdië hard geraakt door het virus. Zes besmette spelers bleven achter in het Afrikaanse land en ook de positief geteste bondscoach reisde niet af naar Egypte waar Kapverdië op ging voor het WK-debuut.

Minder dan tien spelers
Tegen Hongarije verweerde Kaapverdië zich kranig (27-34). De partij van gisteren tegen Duitsland ging al niet door, omdat de Afrikanen minder dan tien spelers op het wedstrijdformulier konden krijgen. Zo werd een 0-10 nederlaag genoteerd.

Een week geleden volgden de Oranjemannen, eerste reserve, de coronastrubbelingen bij Kaapverdië op de voet. Tot een invalbeurt van Nederland kwam het door het afreizen van de Afrikanen naar Egypte niet.

Reactie IHF
De IHF heeft gereageerd: “We accepteren de terugtrekking, want het beschermt de deelnemers.”

Door de vroegtijdige terugtrekking gaat het groepsduel tussen Kaapverdië en Uruguay niet door en mag laatstgenoemd land zich opmaken voor de hoofdfase van het WK. Uruguay verloor de eerste twee poulewedstrijden met ruime cijfers van Duitsland (14-43) en Hongarije (18-44).

Advertentie