Zweden, Portugal en Frankrijk op zes punten

By 19 januari 2021Voorpagina

Met de volle buit op zak hebben Zweden, Portugal en Frankrijk de hoofdfase van het wereldkampioenschap in Egypte bereikt.

Zweden rekende gisteravond af met het thuisland: 24-23. Anderhalve minuut voor tijd tekende topschutter Linus Persson met zijn achtste voor de beslissing in Cairo. Bij rust stond Egypte nog aan de goede kant van de score (9-12).

Ook Frankrijk wist het derde groepsduel in Noord-Afrika te winnen. Daarvoor gingen de blauwhemden diep tegen het ingevlogen Zwitserland van spelmaker en tienvoudig doelpuntenmaker Andy Schmid.

Frisse WK-deelnemer
Na 14-14 bij rust zorgde rechterhoekspeler Luc Abalo, na 20-18, vlak voor tijd voor het tweede gaatje van twee doelpunten (25-23). Na de 25-24 van Roman Sidorowicz kregen de Zwitsers een aantal seconden voor tijd nog de kans op de gelijkmaker. Doelman van Frankrijk Vincent Gerard wist het schot van afstand te keren.

In groep F is Portugal door een degelijke zege op Algarije op zes punten gekomen: 26-19. Na de eerste helft was het al 14-9. Met ieder vier goals waren Pedro Portela en Alexis Borges belangrijk voor de frisse WK-deelnemer dat eerder IJsland en Marokko wist te kloppen.

Groep B
Vandaag worden de laatste groepsduels afgewerkt. In groep B kunnen alle landen nog eerste worden en afvallen. Spanje neemt het op tegen Tunesië (18:00) en om 20:30 spelen Brazilië en Polen tegen elkaar. De top-3 gaat door naar de hoofdfase van het WK.