BENE-Leaguekampioen krijgt ander gezicht

By 30 juli 2020augustus 1st, 2020België, BENE-league, Competities, Europa, Voorpagina

De kampioen van de BENE-League Achilles Bocholt zal aankomend seizoen met een ander gezicht voor de dag verschijnen. Trainer/coach Bart Lenders krijgt de leiding over een sterk gewijzigde selectie.

Advertentie

Al in een vroeg stadium maakte doelman Bjorn Alberts bekend te stoppen. De Limburger won onder de lat bij Achilles Bocholt iedere hoofdprijs in België minstens één keer. Ook de opvolger van Alberts komt uit Nederland.

Arjan Versteijnen maakte onlangs bekend over te stappen naar de kampioen van de BENE-League. De goalie uit Noord-Brabant moest na één seizoen vertrekken bij competitiegenoot Bevo en heeft over de grens onderdak gevonden.

Tim Claessens
Twee belangrijke schakels uit België zijn na de zomer niet meer terug te zien bij het vlaggenschip van Achilles Bocholt. Hoekspeler Damian Kedziora, meervoudig international van België, stapt over naar het lager spelende Eupen. Ook linkspoot Brecht Wertelaers doet een flinke stap terug.

Advertentie

International Evert Kooijman krijgt over de grens een nieuwe concurrent. Jordi Creemer keert net als Martijn Meijer terug bij BFC. Het tweetal gaat in Beek in de eredivisie spelen. Tim Claessens wordt de nieuwe uitdager van Kooijman.

Gat op de rechterhoek
De jonge Limburger speelde afgelopen twee seizoenen voor Volendam. Met de oranjehemden won de lijnspeler in 2019 de beker. Door zijn transfer naar Achilles Bocholt komt Claessens weer in zijn thuisprovincie te wonen.

Het gat op de rechterhoek dat Wertelaers achterlaat wordt opgevuld door niemand minder dan Sergio Rola. De Portugees komt over van concurrent Visé. Rola speelde eerder namens KV Sasja in de BENE-League. Merlijn Wauters (AtomiX) is de vierde nieuweling van de formatie van Bart Lenders.

LIONS-thuis
De eerste competitiewedstrijd van de titelhouder staat gepland op 12 september. Dan gaat Achilles Bocholt op bezoek bij LIONS.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie