Blessure Groot na val in bekerfinale

Het is onzeker of Nycke Groot (33) na een val in de Deense bekerfinale de Olympische Spelen gaat halen. Dat meldt John Volkers in De Volkskrant.

Advertentie

Odense HC pakte gisterenmiddag de dubbel. Groot maakte het einde van de eindstrijd van de beker tegen Nykøbing (26-32) na een pijnlijke van vanaf de kant mee.

Sleutelbeen
Het sleutelbeen van de spelmaakster, die in de halve bekerfinale tegen Herning-Ikast Håndbold nog een hoofdrol vertolkte, lijkt aangetast en een röntgenfoto moet later deze week uitsluitsel geven. Eind juni hoopt Groot zich ter voorbereiding op de Olympische Spelen in Tokio bij de nationale ploeg te melden.

Na een pauze van langer dan twee jaar is Groot op haar beslissing terug gekomen niet meer voor Oranje te spelen. De blondine gaat na de zomer stoppen, maar hoopt Nederland in Tokio nog te helpen.

Kramer en Van der Vliet
Dat kan alleen wanneer de schade aan Groot’s sleutelbeen meevalt. Het is aan de medici.

Jessy Kramer en Nikita van der Vliet hebben zich met een blessure bij bondscoach Manu Mayonnade afgemeld. Ook het meespelen van Estavana Polman in Tokio lijkt door een nieuwe, zware knieblessure uiterst onzeker.

Advertentie