Skip to main content

Bulgarije-Nederland live op Ziggo vanaf 16.55 uur

UPDATE: De EK-kwalificatiewedstrijd Bulgarije-Nederland zal aankomende woensdag live te zien zijn op kanaal 14 van Ziggo. Oranje speelt nog twee wedstrijden in de reeks om een ticket voor het EK in Zweden, het kan plaatsing hiervoor bijna niet meer ontlopen.

Advertentie

Vaste waardes krijgen rust
Oranje speelt woensdag de uitwedstrijd in Bulgarije. De wedstrijd begint om 17.00 uur en zal worden gespeeld in Gabrov. De uitzending op Ziggo begint om 16.55 uur. Voor de wedstrijd in Bulgarije hebben een aantal vaste waardes rust gekregen. Bondscoach Henk Groener zei hierover: ”Een aantal speelsters krijgt rust. Daarnaast hebben sommige speelsters topsportkeuringen en PR-activiteiten. Op deze manier kunnen we een aantal andere speelsters een kans geven zich in het Oranjeshirt te laten zien.”

Plaatsing zo goed als zeker

De ploeg van Groener gaat in de EK-kwalificatiepoule met Spanje, Oostenrijk en Bulgarije aan kop met zes punten. Met nog twee wedstrijden te gaan hebben de Oranjedames goede kans om zich als groepswinnaar te plaatsen voor het EK in Zweden, dat van 4 tot en met 18 december 2016 gespeeld zal worden. Op zaterdag 4 juni speelt Nederland de laatste poulewedstrijd, in Den Bosch tegen Oostenrijk. Bij die wedstrijd is de selectie weer compleet.

Foto: Tina Kolthof
Advertentie

Join the discussion 3 Comments