Alle kaarten in kwalificatiegroep Oranje nog niet geschud

By 29 april 2021Heren Oranje, Oranje

Door een buzzerbeater van Polen tegen Slovenië is het EK-ticket voor Oranje nog niet binnen. Het duel tussen de poulegenoten in Opolo eindigde in 27-26 in het voordeel van het thuisland.

Advertentie

Door de slotgoal van de nummer drie in de groep is Polen nog in de race voor de tweede positie. Oranje won eerder op de avond met Turkije (24-32) en staat met zeven punten op plaats twee.

Polen is op zes punten gekomen. De 26-26 van Slovenië viel twintig tellen voor het eind. In de zoemer zorgde Michal Daszek met zijn derde voor veel feestvreugde bij het thuisland dat zo nog een kans heeft om tweede in de EK-kwalificatiegroep te worden.

In Almere
Met zeven punten is het EK nog altijd dichtbij voor de Oranjemannen. Niet alleen de top-2 van iedere groep, maar ook de beste vier nummers drie plaatsen zich voor het eindtoernooi dat in 2022 plaatsvindt in Hongarije en Slowakije.

De nationale ploeg moet zondagavond om 18:00 aan de bak. In Almere wacht Polen. Nederland heeft aan een punt genoeg zich rechtstreeks te plaatsen voor het EK. Ook de koppositie in EK-kwalificatiegroep 5 is nog niet vergeven.

Tussenstand EK-kwalificatiegroep 5:
1. Slovenië 5-7 +21
2. Nederland 5-7 -1
3. Polen 5-6 +13
4. Turkije 5-0 -33

Slotprogramma in groep:
18:00 Slovenië – Turkije
18:00 Nederland – Polen

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie