Skip to main content

Louissen helpt ‘zijn’ Hurry-Up graag uit de brand

By 30 maart 2017Eredivisie

De naam van Martijn Louissen prijkte woensdagavond tijdens de derby van het Noorden opeens op het wedstrijdformulier. De routinier helpt ‘zijn’ Hurry-Up in het slot van de competitie uit de brand.

Advertentie

Dinsdagavond trainde hij voor het eerst mee en plots kwam de alleskunner tijdens het duel tegen Oosting/E&O binnen de lijnen. “Ik had niet op speelminuten gerekend”, vertelt Louissen na de wedstrijd tegen Podium.TV. “Maar Martin wilde Sjoerd Boonstra wat ontlasten op de cirkel.” Met een slimme sper, waardoor Trainavicius door kon fietsen, bewees de routinier direct zijn waarde.

Belangrijke fase
Spelers ontlasten. Dat is precies waarom Louissen inspringt. “Ik heb jarenlang in het eerste team gespeeld en heb onlangs een paar stapjes terug gedaan”, legt de Zwartemeerder uit. “Maar door het uitvallen van Loek Hageman was de selectie aan de krappe kant. Als ik de club in deze belangrijke fase kan helpen, dan doe ik dat.”

De formatie van Vlijm strijdt nog op drie fronten mee voor een hoofdprijs. “Natuurlijk is dat mooi”, lacht Louissen, die z’n rentree daarmee perfect lijkt te timen. “Een prijs zou geweldig zijn voor deze club. We spelen nog op drie vlakken mee.” In 2011 maakte Louissen het hoogtepunt in de geschiedenis van de club uit Zwartemeer mee, toen ten koste van rivaal E&O de handbalbeker werd gewonnen.

Foto: Ils Pattipeilohy

Advertentie

Join the discussion One Comment