Skip to main content

Naast Molenaar en Wolfs is ook Goos bezig aan haar laatste beurten bij VOC

Dat VOC vooral een opleidingsclub is blijkt ook deze lente. Talenten vinden via de club uit Amsterdam opnieuw het pad naar het buitenland.

Advertentie

De transfer van Kim Molenaar (19) naar København Håndbold was reeds bekend. Daar komt het vertrek van Pipy Wolfs (20) bij.

De cirkelspeelster heeft voor een jaar bij het Spaanse Elche getekend. In 2020 kwam Wolfs, product van de HandbalAcademie, via DSVD bij VOC terecht. Net twintig keert de jeugdinternational uit Hengelo de eredivisie alweer de rug toe.

Michelle Goos
Ook oud-international Michelle Goos keert na de titelstrijd met HandbaL Venlo niet meer terug in het groen-wit. De 32-jarige linkerhoekspeelster speelt sinds 2020 weer in eigen land en heeft besloten dat de best-of-three haar laatste kunstje gaat worden.

Onlangs werd olympiër Goos al door alle Oranjefans in Almere tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Nederland en Griekenland uitgezwaaid. Over de grens speelde ze voor de Duitse clubs Buxtehuder SV en SU Neckarsulm.

Heel veel personele zorgen zijn er niet in Amsterdam. De jeugdopleiding blijft leveren. De jonge reserves van VOC zijn onlangs kampioen van de eerste divisie geworden. Doordat de hoofdmacht al in de eredivisie actief is, is promotie niet mogelijk.

Return in Venlo
De kans bestaat dat Molenaar, Wolfs en Goos na aankomende zaterdag klaar zijn bij VOC. De formatie van Rachel de Haze staat in de titelstrijd met 0-1 achter. In het weekend wordt in Venlo de tweede finale gespeeld.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie