Opnieuw hoofdrol Ravensbergen bij zege Nordhorn

HSG Nordhorn-Lingen heeft goede zaken gedaan in de strijd tegen degradatie. In een rechtstreeks duel met concurrent TuSEM Essen wonnen de gasten in het blauw-wit overtuigend: 26-33.

Na een midweekse zege op Ludwigshafen pakte Nordhorn opnieuw ‘big points’ tegen een concurrent. In Essen nam de Oranje-getinte ploeg snel het heft in handen en ging het, mede dankzij een sterk spelende Patrick Miedema (vier doelpunten), de rust in met een goal meer: 14-15.

Penaltykiller Ravensbergen
In de tweede helft bleef Nordhorn de bovenliggende partij en bouwde het de voorsprong steeds meer uit. Bart Ravensbergen zorgde er met veertien stops, waarvan vier penalty’s, voor dat TuSEM Essen geen moment meer in de wedstrijd kwam. De international beëindigde de wedstrijd met een stoppercentage van 35 procent.

Toon Leenders en Sander Visser kwamen in de slotfase in actie. Jongeling Visser pikte twee doelpunten mee. HSG Nordhorn-Lingen is met de overwinning uit de degradatiezone gekropen. De ploeg is met 6 punten op plek 15 van de ranglijst te vinden.

Sterke Boomhouwer
Ook landgenoot Jeffrey Boomhouwer kwam vandaag in actie. De linkerhoek nam het met zijn ploeg Bergischer HC op tegen titelfavoriet THW Kiel. Ondanks een sterke wedstrijd van Boomhouwer (zes doelpunten), kon Bergischer HC niet stunten: 27-32.