Skip to main content

Startschot BENE-League gegeven in Stadhuis van Antwerpen

In Antwerpen is het startschot van de BENE-League gegeven. Woensdagmiddag werden de twaalf ploegen bijgepraat in het stadhuis van de Belgische stad.

Advertentie

De grensoverschrijdende competitie telt dit seizoen niet acht, maar twaalf teams. Gebruikelijke topclubs Lions, Bevo, Aalsmeer en Volendam worden vergezeld door Quintus en Hurry-Up. Aanstaande zaterdag is de allereerste speelronde.

Finaleweekend in februari
In een hele competitie spelen de zes Nederlandse en zes Belgische clubs voor een plaatsje in het finaleweekend. De top 4 strijdt in het weekend van 25 en 26 februari om de prestigieuze titel. De lijstaanvoerder zal het eerste recht hebben op het organiseren van het finaleweekend.

Franstalige ploeg
Bijna tien jaar geleden werd er gestart met een grensoverschrijdende competitie. Destijds náást de eigen competitie. Ook Luxemburg deed een aantal jaar mee aan het project, dat toen logischerwijs de BENELUX-League werd genoemd. Met debutant HC Visé BM heeft de huidige BENE-League een primeur te pakken. Het is de eerste deelnemer uit Franstalig België.

Promotieregeling
Na de BENE-League strijden de Nederlandse deelnemers met de beste twee ploegen uit de eredivisie in de lente om de landstitel. De top 6 van de vaderlandse kampioenspoule grijpt een ticket voor het nieuwe seizoen in de BENE-League. In België zijn de vier best geklasseerde Belgische clubs direct verzekert van een nieuw jaar in de topcompetitie.

Foto: BENE-League HandballAdvertentie