TBV Lemgo rooft koploper van punt

Op bezoek bij koploper van de Bundesliga SG Flensburg-Handewitt heeft TBV Lemgo een bonuspunt gescoord: 27-27.

De Nederlands getinte gasten kwamen na rust terug van een achterstand (14-12). Assistent bij SG Flensburg-Handewitt Mark Bult zag Gedeon Guardiola, halve finalist op het afgelopen WK in Egypte, twee minuten voor tijd zelfs de 25-27 voor TBV Lemgo maken.

Bij de blauw-witten had international Dani Baijens een fraai aandeel in de remise. De Rotterdammer heeft te horen gekregen te moeten vertrekken, maar scoorde vanmiddag in Flensburg vier uit vijf.

Daarmee geeft Baijens een sterk signaal af aan geïnteresseerde clubs. Het lot van de spelmaker met power van Oranje is nog onbekend. Ook broer Jordy Baijens loert stiekem op een buitenlands avontuur.

Acht tellen voor het eind redde wereldkampioen Mads Mensah Larsen voor de lijstaanvoerder van de Bundesliga een punt. TBV Lemgo, waar doelman Mark van den Beucken zes minuten onder de lat mocht staan, staat twaalfde.

De koppositie is nog altijd voor SG Flensburg-Handewitt. De voorsprong van Bult en consorten op Rhein-Neckar Löwen is na zeventien duels vijf punten.