Twee opwindende krachtmetingen in eredivisie

By 24 september 2021Competities, Eredivisie, Voorpagina

In Arnhem en Emmen staan dit weekend opwindende krachtmetingen in de eredivisie gepland. DFS Arnhem verdedigt tegen Hellas de koppositie.

Advertentie

De Gelderse formatie was een week geleden veel te sterk voor Dynamico. Op basis van een beter doelsaldo blijft DFS Arnhem, waar Gijs Hoeve en Stanley Santos weer meedoen, kampioenskandidaat BFC voor.

Het eerste thuisduel van het seizoen speelt DFS Arnhem vanavond tegen Hellas. Bij de gasten uit Den Haag kan Maarten Roestenburg de aankomende maand beschikken over oud-international Leon van Schie. De cirkelspeler, die tegen V&L alleen in de dekking in actie kwam, komt in vorm voor de IHF Super Globe.

Titelfavoriet Houten en Tachos
Anderhalf uur rijden Noordelijker doet E&O de deuren open voor BFC. De thuisploeg uit Emmen maakte afgelopen zaterdag tegen promovendus Feyenoord een achterstand bij rust (15-11) in de slotfase goed: 22-25. De aanstaande tegenstander uit Beek kende weinig moeite met voormalig eerste divisionist EHC.

Verder op de agenda: titelfavoriet Houten in Goirle tegen GHV en Tachos dat het in eigen huis opneemt tegen Havas uit Almere.

Programma eredivisie:
DFS Arnhem – Hellas
EHC – WHC-Hercules
GHV – Houten
Tachos – Havas
E&O – BFC
V&L – Volendam 2
Aalsmeer 2 – Dynamico
Bevo 2 – Feyenoord

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie