“We hebben wel wat goed te maken”

Niets leek vorig seizoen een kampioenschap van Succes Schoonmaak/VOC in de weg te staan. Een seizoen lang was de formatie van Bert Bouwer heer en meester in de Eredivisie. In de best of three ging het echter toch fout. De laatst overbleven concurrent Sercodak/Dalfsen bleek een grotere ‘sta in de weg’ dan verwacht. Zondag 28 augustus staan beide ploegen wederom tegenover elkaar in de The Dome in Houten.

Advertentie

“We hadden onszelf veel te veel druk opgelegd in de best of three”, vertelt VOC-opbouwster Rachel de Haze. “De laatste twee finaleduels klopte er gewoon helemaal niks meer van. We speelden niet ons eigen spel en waren veel te veel met andere dingen bezig. Misschien dachten we al te veel dat we kampioen waren en bracht dat teveel druk met zich mee. We waren gewoon de favoriet voor de titel en dat hebben we niet waar kunnen maken. Dalfsen was uiteindelijk de terechte winnaar.”

“Wij zullen sowieso niet al te snel meer zeggen dat we de favoriet zijn”

De verloren finale geeft het duel om de Supercup een extra lading volgens De Haze. Al kan de prijsstrijd niet vergeleken worden met de drie finales van vorig seizoen. De verhoudingen liggen immers anders, zo vindt De Haze: “Gevoelsmatig zou ik zeggen dat Dalfsen de favoriet is. Zij zijn de landskampioen. Wij zullen sowieso niet al te snel meer zeggen dat we de favoriet zijn”, vertelt De Haze lachend. “We hebben gezien waar dat toe kan leiden.”

Revanche
Met de verloren eindstrijd van vorig seizoen nog vers in het geheugen kiest VOC er voor de strijd om de Supercup wat ‘losser’ te benaderen, dan de finales om het landskampioenschap. “De Supercup is de eerste officiële prijs van het seizoen en die wil je natuurlijk winnen. Het is ook gewoon een van onze doelstellingen, samen met het winnen van de beker en de landstitel. Maar we gaan belangrijke wedstrijden nu wel anders benaderen. We bereiden ons voor op een heel seizoen en niet specifiek op de Supercup. We kunnen dan wel meteen zien waar we staan en hopen uiteraard op revanche. We hebben wel wat goed te maken.”

“De Supercup is de eerste officiële prijs van het seizoen”

De wedstrijd tussen Succes Schoonmaak/VOC en Sercodak/Dalfsen begint om 14:00 uur in The Dome in Houten. Het duel is inmiddels bijna volledig uitverkocht. Er zijn nog enkele kaarten verkrijgbaar. Kaarten bestellen kan hier.

Foto: FotoRezaAdvertentie