Skip to main content

Hercules haalt de beste Nederlandse jeugdteams naar Den Haag

By 12 september 2016september 17th, 2016Geen categorie

Op 17 en 18 september vindt in Den Haag het grootste voorbereidingstoernooi van Nederland plaatst; de Hercules Handball Cup. Maar liefst 54 jeugdteams uit de C-, B- en A-jeugd gaan met elkaar de strijd aan als voorbereiding op de competitie die een week later van start gaat.

Advertentie

“Je moet het zien als het Aalsmeertoernooi alleen dan in de voorbereiding. Ook jeugdteams die in de jeugddivisie spelen willen graag goed voorbereid aan de start verschijnen. De Hercules Handball Cup voorziet in de behoefte.” vertelt initiatiefnemer Wesley Hage. “Dit jaar bestaat het deelnemersveld uit alleen Nederlandse ploegen, maar volgend jaar komen daar zeker een paar buitenlandse teams bij. De gesprekken met teams uit Noorwegen, Duitsland en Denemarken lopen al.”

“Handbal zit in de lift. Je merkt dat mensen enthousiaster zijn dan voorheen”

De in totaal 54 jeugdteams spelen in vier verschillende sporthallen en er zijn zo’n 50 vrijwilligers betrokken bij het evenement. “Handbal zit in de lift. Je merkt dat mensen enthousiaster zijn dan voorheen. Iedereen wil graag meehelpen om handbal groter te maken”, aldus Hage die ook op verschillende Haagse scholen actief is om leden te werven voor Hercules. “Kinderen kennen handbal nu, mede door het succes van onze dames op het WK en de Olympische Spelen. Niet alleen handballers zijn trotser dat ze handballen, maar ook mensen die voorheen nog nooit iets met handbal te maken hadden gehad zijn nu enthousiast. Dat is leuk.”

Programma
Meer weten over de Hercules Handbal Cup of op zoek naar het speelschema? Klik dan hier: speelschema-hhc2016Advertentie